Kilátás

A magas üléspozíciónak és a kategória legjobb kilátását biztosító kialakításnak köszönhetően Ön a legnagyobb körültekintést igénylő helyeken is magabiztosan vezetheti az új Forestert. Az „A” oszlop optimális elhelyezkedése és a kiegészítő ablakfelületek révén az autó körüli holttér minimális. A külső visszapillantó tükrök az ajtón kaptak helyet, így Ön az átlagosnál szélesebb tartományban tekintheti át az autó mögötti és melletti területeket.

SRVD (Subaru hátsó járműészlelő rendszer)

A fejlett biztonsági csomag részeként az SRVD figyelmezteti a vezetőt, ha sávváltáskor egy másik jármű van a holttérben, és akkor is jelez, ha tolatás közben keresztirányból egy másik jármű közeledik.

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

A rendszer észleli a szemből érkező és elöl lévő járműveket, és ez alapján automatikusan kapcsol át távolsági fényszóróról tompítottra, illetve vissza. A HBA használatával a többi közlekedő zavarása nélkül, mindig a lehető legjobb láthatóságot élvezheti.

Hátrameneti automatikus fékezés (RAB)

Tolatáskor az RAB rendszer radarérzékelőkkel figyeli a jármű mögötti területet, és ütközésveszély esetén előbb figyelmezteti a vezetőt, szükség esetén pedig a motorvezérlés korlátozásával vagy a fékek működtetésével be is avatkozik.

Kanyarkövető fényszóró (SRH)

A LED fényszóró fénycsóvája a kormány elmozdításával változik, ezzel növelve a belátható területet pl. kanyargós országúton közlekedve.

Kiváló manőverezhetőség

A szimmetrikus összkerékhajtásnak, az alacsony tömegközéppontnak, a fejlett felfüggesztésnek és a merev szerkezetnek köszönhetően a vészhelyzetek elkerülése érdekében tett hirtelen manőverek is biztonságosan végrehajthatók.

Járműdinamikai vezérlőrendszer (VDC)

A járműdinamikai vezérlőrendszer érzékelők sokaságával figyeli és elemzi, hogy az autó a vezető által kijelölt íven halad-e. Ha a kerekek megcsúsznak, vagy a nagy sebesség miatt az autó sodródni kezd, a rendszer úgy módosítja az AWD rendszer nyomatékelosztását, a motor teljesítményét, valamint az egyes kerekekre jutó fékerőt, hogy a jármű a kijelölt íven maradjon.

Automatikus járműmegtartó rendszer (AVH)

Az AVH helyben tartja a járművet, ha pl. piros lámpánál megáll, és leveszi a lábát a fékpedálról. Ha rálép a gázpedálra, az automatikus fékezés kiold, és máris folytathatja az útját.

Az utaskabin védelme

Ha az Ön biztonsága a tét, a SUBARU nem elégszik meg a hagyományos megoldásokkal. Frontális ütközés esetén a boxer erőforrás és a sebességváltó is hozzájárul a becsapódás energiájának elnyeléséhez: az utasok maximális védelme érdekében leválnak és eltávolodnak az utascellától.

Ülések, biztonsági övek és légzsákok*

A Foresterben alapfelszerelés a két frontlégzsák, az első oldallégzsákok, a vezetőoldali térdlégzsák és az első-hátsó függönylégzsákok. Az állítható magasságú első biztonsági övek előfeszítője szorosan a helyükön tartja az utasokat, míg az överő-határolók a mellkasukra nehezedő erőket mérséklik. Ráfutásos (hátulról érkező) ütközés esetén az első ülések merev váza, a szilárd fejtámla és az egyéb megoldások – például az ülés belső rugóinak energiaelnyelő rögzítése – segítenek mérsékelni az ostorcsapás jellegű nyaksérülés kockázatát.

Gyűrű alakú karosszéria megerősítések

A gyűrű alakú merevítő vázak hatékonyan erősítik az utascella tetejét, az ajtókat, a tetőoszlopokat és a padlót. Ez a kialakítás – a benne alkalmazott nagy szakítószilárdságú anyagoknak és a merevítések megfelelő elhelyezésének köszönhetően – hatásosan vezeti és nyeli el egy esetleges becsapódás energiáját, megvédve az utasokat a sérülésektől. A szerkezet növeli a karosszéria torziós merevségét, ugyanakkor megőrzi annak csekély tömegét.

Fékrendszer

A Forester blokkolásgátlóval (ABS) és elektronikus fékerőelosztóval ellátott négy tárcsafékes fékrendszerrel rendelkezik, amelynek köszönhetően még terhelt állapotban is optimális az egyes kerekekre jutó fékerő. Vészhelyzetben a Forester vészfékasszisztens és vészfékfelülíró rendszerrel gondoskodik a maximális fékteljesítményről. A hegymeneti elindulássegítő funkció az emelkedőkön megkönnyíti a biztonságos elindulást.

* Az SRS légzsákok csak a biztonsági öv használatával együtt hatékonyak.